Bedrijf

Een korte voorstelronde: ik ben Maarten Klop en woon in Langeraar, Zuid-Holland. In 2013 heb ik mijn Ingenieursdiploma Werktuigbouwkunde behaald aan de Technische Universiteit Delft.  Naast mijn Albin werkzaamheden werk ik  parttime bij een scheepsbouwconcern, waar ik me onder andere bezighoud met het (concept) ontwerpen van offshore equipment. Het hebben van twee banen vergt soms wat flexibiliteit, maar levert ook veel plezier, afwisseling en uitdaging op.

Zo ongeveer rond het jaar 2008 ben ik min of meer bij toeval in aanraking gekomen met Albin motoren. Albin is een merk wat nog volop leeft. Nagenoeg alle onderdelen van de meest voorkomende typen Albin motoren worden (weer) nieuw geproduceerd in Zweden. Daarnaast zijn er duizenden Albin motoren destijds nieuw geleverd in Nederland door de firma Albin Nederland NV, welke sinds 1996 niet meer bestaat.

Ondanks dat Albin destijds een goede reputatie had en garant stond voor kwaliteit, neemt dit niet weg dat er vaak het nodige aan een Albin motor mankeert. De gemiddelde Albin motor is pakweg zo’n 40 tot 70 jaar oud, en dat is een zeer hoge leeftijd voor een verbrandingsmotor. Met de tijd is ook de kennis en ervaring die nodig is om Albin problemen goed op te kunnen lossen langzaamaan aan het verdwijnen. Om die reden, en omdat ik veel plezier heb in het behouden van varend erfgoed, ben ik van lieverlee gaan specialiseren in Albin motoren en het reviseren daarvan. Dit alles gebeurt in een werkplaats in Alphen aan den Rijn, onder het motto ‘doe het goed, of doe het niet’. Dit laatste is van groot belang wanneer men over revisie praat, ondanks dat er vaak een fors prijskaartje aan hangt. Halve revisie bestaat niet.

Door de loop der jaren heen is er rondom de Albin activiteiten een netwerk van leveranciers, producenten en dienstverlenende bedrijven gegroeid. Klanten komen niet alleen meer uit Nederland, maar ook daarbuiten. Albinmotor.nl is daarmee uitgegroeid tot een specialistisch bedrijf, uniek in zijn soort. Het doel van dit alles is naast het levend houden van Albin motoren uiteindelijk dat u als Albin gebruiker weer jaren tevreden kunt varen en genieten van het heerlijke geluid van uw Albin motor.